Whisky: een “perfecte collectie” die wordt geveild…

Whisky: een “perfecte collectie” die wordt geveild… post thumbnail image

Whisky: een “perfecte collectie ” die wordt geveild…

Whiskyveilingmeester kondigde op maandag 9 december aan dat er volgend jaar meer dan 3.900 flessen zeldzame whisky te koop zijn.

Meer dan 3.900 flessen zeldzame whisky die een Amerikaanse amateur heeft aangeschaft, worden door Whisky Auctioneer geveild, waarmee het de grootste particuliere collectie is die ooit te koop is aangeboden.Het Schotse huis kondigde op maandag 9 december op zijn website aan dat de veiling van wat het beschrijft als de “perfecte collectie”, met inbegrip van Schotse, Ierse, Amerikaanse en Japanse flessen, sommige met een waarde van meer dan een miljoen pond per stuk, volgend jaar zal worden gehouden, “Zijn schaal en zeldzaamheid maken het een van de meest opwindende ontdekkingen in de wereld van de whisky,” Whisky Auctioneer stichter Iain McClune zei in een verklaring.

Het was een Amerikaan uit Colorado, Richard Gooding, die tientallen jaren lang deze collectie heeft opgebouwd door regelmatig naar Schotland te reizen op zoek naar speciale flessen tot aan zijn dood in 2014. Hij bewaarde het in een speciale ruimte die hij de “Pub” noemde. Hij hield van alle aspecten” van zijn “passie”: “het lezen over de distilleerderijen, het bezoeken ervan en het proeven van hun whisky’s”, legde zijn weduwe uit, geciteerd in het persbericht van de Whisky Auctioneer.

De collectie omvat Macallan 1926 Fine & Rare 60 Year Old, die het wereldrecord voor de duurste verkochte fles whisky (€ 1,7 miljoen afgelopen oktober) in handen heeft, en zal te koop zijn van 7 tot 17 februari en 10 tot 20 april 2020.

https://www.esquire.com/nl/de-thuisdrinker/a29286040/whisky-verzameling-veiling/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.