Whisky: een “perfecte collectie” die wordt geveild…

Zeldzame whiskyverzameling zal naar verwachting $ 10 miljoen op een veiling opleveren

Richard Gooding, een zakenman uit Colorado die in 2014 stierf, verzamelde in twee decennia meer dan 3.900 flessen.

Meer dan twee decennia reisde Richard Gooding de wereld rond op zoek naar zijn favoriete whisky's.Volgend jaar worden de meer dan 3.900 flessen die hij verzamelde verkocht in twee veilingen, waaronder zeldzame aanbiedingen van legendarische distilleerderijen zoals Macallan, Bowmore en Stromness.

Whisky Auctioneer, een online veilingmeester gevestigd in Schotland, kondigde de verkoop maandag aan en verwacht dat de collectie meer dan $ 10 miljoen zal opleveren.

Mr.Gooding, een zakenman uit Colorado, was een frequente reiziger naar Ierland en Schotland, waar hij veilingen bijwoonde en whisky's rechtstreeks van distilleerderijen kocht, volgens een video over de collectie.

Naast het kopen van zeldzame jaargangen, kocht hij ook unieke whisky's om met vrienden te proeven.

Mr.Gooding, die in 2014 stierf, was de telg van een distributie- en bottelarij; zijn grootvader startte in 1936 de Pepsi Cola Bottling Company uit Denver.De jongere Gooding erfde het bedrijf van zijn vader en nam van 1979 tot 1988 het bedrijf over als eigenaar en algemeen directeur.

In 1988 verkocht hij het bedrijf aan PepsiCo en bracht hij zijn resterende decennia door als filantroop en whiskycollector.

Zijn collectie bevat zeldzame aanbiedingen, zoals een 60-jarige Macallan Valerio Adami 1926.Slechts 12 flessen van de single malt Scotch werden gebotteld met een label gemaakt door de popartiest Valerio Adami.Vorig jaar werd een fles van de Schotse distilleerderij verkocht voor $ 1,1 miljoen op een veiling.

De collectie van Mr.Gooding bevat ook een fles Macallan 1926 Fine & Rare, die in oktober voor $ 1,9 miljoen werd verkocht op een Sotheby's-veiling in Londen, een recordprijs, meldde de Spirits Business-website.

"Macallan is als distilleerderij het meest verzamelobject", zegt Jeffery Lindenmuth, de redacteur van Whiskey Advocate, een consumentenmagazine dat zich richt op nieuws uit de sector en proeverijen."Ze breken consequent records op een veiling."

Mr.Gooding had een eclectische smaak en was geïnteresseerd in luchtvaart, bootontwerp, architectuur, eten, reizen en mode, zei de overlijdensadvertentie.Hij was gecharmeerd van maatpakken, die hij droeg met stropdassen van Leonard, een Parijse kledingontwerper die bekend staat om zijn felgekleurde prints, maar vooral van whisky.

Datum gepost: 2020-06-29

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.